logo
Cennik
link
Rezerwacja
link
Referencje
link
Kontakt
link
Najbli┼╝sze szkolenia
24 - 26.02.2016 Wst─Öp do metodyki 4TG


Wspieramy:


Szkolenia sprzeda┼╝owe
ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM HANDLOWYM I SPRZEDAŻ

CZYLI JAK KIERWOWAC ZESPO┼üEM HANDLOWYM,  ABY OSI─äGA┼ü ZA┼üO┼╗ONE CELE I ZADANIA

Czas realizacji szkolenia: 
24  godziny lekcyjne,

Cel szkolenia:
Doskonalenie umiej─Ötno┼Ťci zarz─ůdzania zespo┼éem sprzeda┼╝owym w placówce handlowej. Kszta┼étowanie pozytywnych postaw podczas sprzeda┼╝y, negocjacji i mediacji. Rozwijanie umiej─Ötno┼Ťci efektywnego planowania i organizowania swojej pracy. Kszta┼étowanie pozytywnego wizerunku placówki handlowej w┼Ťród Klientów w oparciu o wysokie standardy Obs┼éugi Klienta.

Nabyte umiej─Ötno┼Ťci:
Znajomo┼Ť─ç zasad zarz─ůdzania zespo┼éem handlowym: planowania, wyznaczania i egzekwowania celów i zada┼ä. Wiedza na temat wykorzystania technik planowania i organizacji swojej pracy. Znajomo┼Ť─ç technik sprzeda┼╝y i umiej─Ötno┼Ť─ç ich wykorzystywania w praktyce. Wiedza na temat mediacji i negocjacji. Umiej─Ötno┼Ť─ç zarz─ůdzania pó┼ék─ů sklepow─ů i znajomo┼Ť─ç zasad merchandisingu

Stare chi┼äskie przys┼éowie mówi:
„Wszystkie drogi zaprowadz─ů Ci─Ö do celu je┼╝eli nie wiesz dok─ůd zmierzasz”.

Celem nadrz─Ödnym tego szkolenia jest pokazanie optymalnej drogi do celu (sprzeda┼╝owego), po to by nie traci─ç czasu na b┼é─ůdzenie.

Program szkolenia:
Ofensywne techniki sprzedaży i obsługa Klienta

  1. Wp┼éyw jako┼Ťci obs┼éugi na sprzeda┼╝
  2. Budowanie markowej obsługi Klienta
  3. Przygotowanie do sprzeda┼╝y
  4. Poszukiwanie Klientów
  5. Etapy profesjonalnej sprzeda┼╝y
  6. Budowanie pomostów z Klientem w przysz┼éo┼Ť─ç
  7. Rozpoznawanie sygna┼éów potrzeb uruchamianych werbalnie i niewerbalnie (komunikacja w sprzeda┼╝y),
  8. Dostosowanie poziomu obsługi do potrzeb Klienta
  9. Aktywne słuchanie potrzeb Klienta
    -    klaryfikacja
    -    zadawanie pyta┼ä (rodzaje pyta┼ä)
    -    dowarto┼Ťciowanie
    -    podsumowanie
    -    parafraza
  10. Prezentacja produktów i us┼éug
  11. Sposoby i techniki odpowiadania na zastrze┼╝enia Klienta
  12. Techniki asertywnego radzenia sobie z odmowa Klienta
  13. Radzenie sobie z negatywnymi emocjami Klienta
  14. Techniki zamykania sprzeda┼╝y
  15. Obsługa posprzedażna
  16. Utrzymanie Klienta
  17. Edukowanie Klienta

Negocjacje i mediacje

  1. Charakterystyka procesu negocjacyjnego
  2. Co powinny zapewni─ç negocjacje?
  3. Kiedy nie nale┼╝y negocjowa─ç?
  4. Cechy skutecznych negocjacji
  5. Najcz─Ö┼Ťciej pope┼éniane b┼é─Ödy w negocjacjach i jak ich unikn─ů─ç?
  6. Przygotowanie do negocjacji
  7. Etapy negocjacji
  8. Techniki radzenia sobie z impasem i patem negocjacyjnym
  9. Strategie i techniki negocjacyjne: wygrana-wygrana
  10. Najlepsza Alternatywa Negocjowanego porozumienia
  11. Zmienne w negocjacjach
  12. Taktyki podporz─ůdkowania oponenta
  13. Manipulacje, blef i chwyty w negocjacjach
  14. Jak rozpoznać kłamstwo u partnera negocjacyjnego i jak na nie reagować?
  15. Czym s─ů mediacje i kiedy je zastosowa─ç?
  16. Cechy, umiej─Ötno┼Ťci skutecznego mediatora
  17. Rola mediatora w konflikcie negocjacyjnym
  18. Istota i cel mediacji
  19. Procedura, krok po kroku, prowadzenia skutecznej mediacji
  20. Techniki perswazji w skutecznym przekonywaniu

Planowanie i organizacja pracy

  1. Korzy┼Ťci z lepszego zarz─ůdzania czasem
  2. Umiej─Ötno┼Ť─ç samoorganizacji
  3. Po┼╝eracze czasu-jak z nimi walczy─ç?
  4. Zasady delegowania zadań
  5. Instrumenty skutecznego zarz─ůdzania czasem pracy
  6. Korzy┼Ťci z planowania
  7. Przeszkody w planowaniu i sposoby ich eliminacji
  8. Harmonogram pracy
  9. Planowanie celów i zada┼ä (Regu┼éa SMART)
  10. Przygotowanie do codziennej pracy
  11. Zakończenie dnia pracy
  12. Raporty i sprawozdania z wyników pracy

Zarz─ůdzanie wynikiem sklepu

  1. Zarz─ůdzanie przez cele
  2. Wyznaczenie celów i zda┼ä
  3. Rozmowy planuj─ůce
  4. Rozmowy koryguj─ůce
  5. Techniki motywowania pracowników
  6. Obszary zarz─ůdzania: planowanie, organizowanie, kierowanie i kontrola,
  7. Model Blanchard’a i Herseya: Chce/Potrafi

Zarz─ůdzanie pó┼ék─ů sklepow─ů (elementy merchandisingu)

  1. Co, gdzie, jak, - czyli dla kogo jest pó┼éka sklepowa?
  2. Segmentacja Klienta
  3. Rozmieszczenie towarów na pó┼éce – ekspozycja. Instrumenty ekspozycji towarów
  4. Marketing mix
  5. Ścieżki komunikacyjne
  6. Promocja sprzeda┼╝y

Skuteczna sprzeda┼╝

  1. Planowanie i organizowanie pracy zespołu
  2. Analizowanie wyników sprzeda┼╝y
  3. Monitorowanie, kontrolowanie i ocenianie pracowników
  4. Prowadzenie ci─ůg┼éego treningu indywidualnego z pracownikami
  5. Uczestniczenie w sprzeda┼╝y
  6. Aktywny udział w pracach całego zespołu
  7. Wyja┼Ťnianie sytuacji konfliktowych
  8. Załatwianie reklamacji
  9. Dbanie o wysoki poziom jako┼Ťci obs┼éugi klientów w ramach ca┼éego zespo┼éu sprzeda┼╝y
  10. Monitorowanie realizacji celów sprzeda┼╝owych dla swojego zespo┼éu
  11. Sk┼éadanie raportów
  12. Kontrolowanie poziomu rentowno┼Ťci
  13. Kontrolowanie na bie┼╝─ůco zasobów materia┼éowych
  14. Raportowanie w okre┼Ťlonych terminach do  prze┼éo┼╝onego, realizacji celów sprzeda┼╝owych oraz pracy zespo┼éu

< powr├│t